Remedial Teaching

Optimale ondersteuning met Remedial Teaching, een recht voor ieder kind

Remedial Teaching

Remedial teaching

Veel mensen kennen Remedial Teaching als een optie binnen het basisonderwijs om kinderen met achterstanden en leerstoornissen te helpen en op niveau te brengen. Het is oorspronkelijk afkomstig uit Engeland, maar heeft de afgelopen decennia ook in Nederland steeds meer terrein gewonnen. Remedial teaching is in de loop der jaren enorm verbeterd en gespecialiseerd. Tegenwoordig kunnen scholen kiezen voor Remedial Teaching. Dit is vooral van belang om kinderen te helpen die een achterstand hebben of dreigen op te lopen. Het is de bedoeling dat een dossier opgebouwd wordt, waardoor uiteindelijk vermoedens van dyslexie bekeken kunnen worden. Hoe het ook zij, de term ‘Remedial Teaching’ betekent ‘herstellend lesgeven’. En dat is precies wat we bij Fastbijles doen.

De missie

De Missie van Fastbijles is om remedial teaching voor iedereen toegankelijk te maken. Dit gebeurt door een unieke en geteste formule. We nemen eerst een diagnostisch onderzoek af en stellen op basis hiervan een handelingsplan op. Elk kind krijgt zo een uniek afgestemd programma uit de FAST Methode. Er wordt alleen gewerkt aan de problemen waar het kind moeite mee heeft. Vervolgens krijgen de ouders de FAST Training. Dit is een unieke training waarin de ouders en verzorgers getraind worden tot FAST Held. Ze leren werken met de FAST Methode en leren begrijpen hoe een kind leert. Zo kunnen zij hun eigen kinderen voorzien van de juiste hulp en ondersteuning. Maar een cursus van Fastbijles doet niet alleen dat. Door het volgen van de cursus ondervinden ouders en verzorgers van kinderen hoe het is op de basisschool. De lesstof en de ervaringen van de kinderen komen dichterbij. En dat zorgt voor een toename van onderling begrip en een meer diepgaande band met het kind. Doordat kinderen zich hierdoor meer begrepen voelen, zullen zij efficiënter en met veel meer plezier kunnen bouwen aan een glansrijke schoolcarrière, die hen ook in hun latere leven enorm zal helpen.

Uiteindelijk bent u als ouder natuurlijk degene wie u kind in zijn of haar leven de meeste dingen heeft geleerd. Dankzij de hulp in onze bijlessen, leert u dat vertrouwde leerproces ook voort te zetten op de onderwerpen, die juist nu voor uw kind belangrijk zijn. Onderwerpen waar u in eerste instantie misschien van had gedacht hier niet veel over te kunnen leren aan uw kind. Integendeel, u als ouder kunt dit vertrouwde leerproces van ouder op kind natuurlijk ook doorzetten om uw kind verder te helpen met school.

De Methode van Fastbijles voor Remedial Teaching is gebaseerd op de FAST® Methode. Deze werkt met kleuren en legoblokjes. Door het stimuleren van meerdere zintuigen tegelijkertijd, wordt het kind in staat gesteld om de informatie beter te verwerken. Ook zorgt het gebruik van interessante materialen voor meer leerplezier. Deze alternatieve manier van leren is een ware verademing voor kinderen met dyslexie en taalachterstanden. Het maken van klank-letterverbindingen, het leren inzien van taalstructuur en het eigen maken van de taalregels was nog nooit zo’n groot avontuur!

 

Taal voor Mekaar

FAST Bijles steunt ook stichting Taal voor Mekaar. De reden is dat deze stichting aansluit bij de missie van FAST Bijles.

Google+
Twitter