Remedial teacher

Leren lezen met behulp van FAST Bijles
Wanneer het kind niet goed lukt om het leesproces op school te volgen, is dat niet alleen frustrerend, het zorgt ook voor veel stress. Er kunnen allerlei oorzaken zijn waarom een jongen of een meisje meer moeite heeft met leren lezen. Op school kan vaak op diverse manieren, waaronder het inschakelen van een remedial teacher, hulp worden geboden, maar het is fijn als ook de ouders ondersteuning kunnen bieden aan hun kind. Wanneer je als ouder contact opneemt met FAST Bijles, word je op een professionele manier getraind, zodat je zelf je kind kunt helpen.

Uw kind is gewend om van u als ouder op een vertrouwde en instinctieve wijze dingen aan te nemen en van u te leren. Zo is dit natuurlijk in zijn of haar leven altijd gegaan. Daarom bent juist u als ouder een belangrijke schakel in het leerproces van uw kind en met de juiste handvatten, krijgt u van ons de kennis en het zelfvertrouwen om uw kind weer op weg te helpen en verder te kunnen komen op school.

Remedial teacher

Remedial teacher worden door middel van een training

FAST Bijles biedt diverse trainingen aan ouders en verzorgers, zodat zij meer vaardig zijn om hun kind te ondersteunen tijdens het leesproces. Peter-Paul le Conge Kleyn is de oprichter van stichting Taal voor Mekaar en hij is daarnaast ook de ontwikkelaar van de FAST-Methode. Door zijn ontwikkelde werkwijze en omdat hij gespecialiseerd is in taalproblemen weet hij vaak precies wat een bepaald kind nodig heeft. Dit uit zich in een speciaal afgestemd programma voor elk kind.

Voor wie zijn de trainingen: remedial teacher

De trainingen zijn bijzonder geschikt voor kinderen met dyslexie, leesproblemen en/of spellingproblemen. De methode is zo samengesteld dat het ouders prima lukt om zelf thuis hun kind te ondersteunen. Dit is heel bijzonder, omdat remedial teachers in het onderwijs een speciale opleiding moeten volgen voordat ze met de kinderen mogen werken. De methode is zodanig ontwikkeld dat het voor je kind leuk blijft om ermee te werken.

Voordelen remedial teacher met de FAST-Methode

De voordelen van de FAST-Methode zijn onder andere dat er met kleuren en lego gewerkt wordt, zodat het aantrekkelijk en uitdagend is voor kinderen. Daarnaast word je ook zelf getraind, waardoor je je eigen kind kunt helpen. Maar mocht je het zelf niet kunnen? Misschien kan opa of oma, de buurvrouw of misschien de oudere zus die op de middelbare school zit. Met alle leeftijdsgroepen hebben we ervaring. Een groot voordeel is ook dat je op deze manier kosten bespaart. Tenslotte is het grootste voordeel dat de methode zeer effectief is.