Show all

  Een cursus tuinieren, helemaal geen gek idee!

  Tuinieren kunnen we allemaal. Of je nou wel of geen groene vingers hebt, maakt niet zo gek veel uit. Iedereen kan een plant in de grond zetten. Alleen is het wel zo dat lang niet elke plant op deze manier overleeft. En of het een prachtige tuin wordt wanneer je gewoon maar wat doet, dat is ook nog maar net de vraag. Is een cursus tuinieren misschien een optie voor jou?

  Waarom een cursus tuinieren?

  Planten, bloemen en gras zijn levende onderdelen in de tuin. Dat wil je graag zo houden. Maar elke plant, elke bloem, struik en gewas heeft speciale eisen. Lang niet alle soorten kunnen bijvoorbeeld overleven in Nederland of België. Vaak weten we simpelweg niet wat nou wel of niet mogelijk is. Kun je bijvoorbeeld gewoon over siergrassen lopen en kun je erop voetballen, of is dat geen goed idee?

  Wanneer je een cursus tuinieren gevolgd hebt, dan weet je waar je op moet letten. Je weet welke eisen bepaalde gewassen hebben en je hebt geleerd hoe je bepaalde struiken het beste terug kunt snoeien en wanneer je dat het beste kunt doen met het oog op het welzijn voor de struik. Ook weet je hoe je bepaalde planten het beste kunt combineren. Bijvoorbeeld om meer groente en fruit uit eigen tuin te krijgen – of om het bijenbestand in Nederland een steuntje in de rug te geven. Wanneer je weet wat mogelijk is, kun je de handen immers echt uit de mouwen steken.

  Maar dat is niet alles. Tijdens een cursus tuinieren leer je met andere ogen naar je tuin te kijken. Misschien overweeg je nu kleine aanpassingen en veranderingen die niet zo ingrijpend zijn? Na de cursus weet je wat de mogelijkheden zijn en bestaat de kans dat je alles overhoop wilt gooien omdat de ruimte veel beter gebruikt kan worden!

  De juiste gereedschappen en de juiste gewassen

  Na een cursus tuinieren heb je een goed idee over de mogelijkheden en beschik je over de benodigde kennis om echt wat moois van je tuin te maken. Reserveer gerust vast wekelijks een bedrag zodat je straks direct kunt investeren in de juiste gereedschappen, materialen en planten om een droomtuin te maken achter of voor jouw woning. Wil je straks meer gaan doen met tuinieren en er een betaalde hobby van maken, dan heb je met je eigen tuin alvast een prachtig portfolio om te laten zien wat jij kunt!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Google+
  Twitter